Scientists Develop Self-Healing Smartphone Screens

     “Smartphoneschermen zouden zichzelf binnenkort kunnen repareren dankzij een baanbrekend zelfherstellend materiaal, dat al in 2020 voor smartphoneschermen zou kunnen worden gebruikt.

     Dit zou niet de eerste keer zijn dat we zogenaamde ‘zelfherstellende’ technologie in smartphones zien. De LG G Flex 2, die in 2015 uitkwam, heeft een ‘zelfherstellend’ achterpaneel waarvan wordt beweerd dat het ‘alledaagse krasjes’ in tien seconden kan repareren.

     Chemici van UC Riverside zeggen echter dat dit de eerste keer is dat wetenschappers erin zijn geslaagd zelfherstellend materiaal te maken dat ook elektriciteit kan geleiden, wat betekent dat het kan worden gebruikt voor aanraakschermen. Het is gemaakt van een rekbaar polymeer en een ionisch zout en beschikt over een soort binding die ion-dipoolkracht wordt genoemd, meldt Business Insider. De onderzoekers zeggen dat het materiaal zichzelf binnen 24 uur na het uiteenscheuren weer aan elkaar kan hechten, waarbij de geladen ionen en polaire moleculen elkaar aantrekken en uitlijnen om de reparatie te voltooien.

     Gorilla Glass is momenteel het schermmateriaal bij uitstek voor de meeste high-end smartphones, maar het is extreem gevoelig voor breuk bij impact, waardoor gebruikers moeten kiezen tussen het kopen van een nieuw toestel of het uitgeven van een aanzienlijk bedrag aan een vervangend scherm.

     "Zelfherstellende materialen lijken misschien ver weg voor echte toepassing, maar ik denk dat ze zeer binnenkort op de markt zullen komen voor mobiele telefoons", zegt Chao Wang, een scheikundige die het project leidt.

     “Binnen drie jaar zullen er meer zelfherstellende producten op de markt komen die ons dagelijks leven zullen veranderen. Het zal ervoor zorgen dat onze mobiele telefoons veel betere prestaties leveren dan wat ze nu kunnen bereiken."

 

Bron: Aatif Sulleyman, www.independent.co.uk

laat een reactie achter